Sisustajat Italiassa

torstai 17. lokakuuta 2013

Liukuväri tumput

Kokeilumielessä ajattelin tehdä nää tumput, kun löysin mummun kätköistä aika ohutta lankaa. Värin vaihdos kohdan sais liukuvammaks tekemällä ilman uutta väriä joka toisen, täytyykin ensikerralla muistaa.
Tässä tumppujen ohje ja kuvia, toivottavasti joku tykkää. Ja kommentteja ja ehdotuksia tulevista töistä otan mielelläni vastaan. :)




Puikot: nro 4
Lanka: itselläni jotain vanhaa ja melko ohutta
Langan menekki: itselläni oli kolme kerää kumpaakin lankaa, mutta yksi kumpaakin riittää (alkuvalmisteluja pitää tehdä sitten vaan enemmän).
Koko: normaali naisen käsi tai hieman leveempi
Ohje: Luo kolminkertaisella sinisellä langalla 44 s ja jaa joka puikolle 11 s. 1.&2. krs nurjaa sinisellä. 3.-24. krs oikeaa sinisellä. 25.-36. krs kaksi sinistä ja yksi valkoinen lanka oikeaa. 37.-48. krs kaksi valkoista ja yksi sininen lanka oikeaa JA 37. krs peukalon reikä vasen: 2. puikon lopusssa kuusi silmukkaa apulangalle ja tilalle luodaan kuusi silmukkaa, oikea: 3. puikon alussa kuusi silmukkaa apulangalle ja tilalle luodaan kuusi silmukkaa.
49.-loppuun kolmella valkoisella oikeaa. 60. kierroksella alkaa kärkikavennukset (jos pikkurilli ei vielä peity niin jatka kierroksia kunnes peittyy) 1. ja 3. puikon alussa: yksi oikein ja ylivetokavennus (eli yksi neulomatta ja yksi oikein ja nostetaan neulomaton neulotun yli) 2. ja 4. puikon lopussa: kaksi oikein yhteen ja yksi oikein. Tee kavennukset joka toinen kierros kunnes joka puikolla on viisi silmukkaa, sen jälkeen joka kierros. Kun joka puikolla on 2 silmukkaa vedä lanka läpi silmukoista.
Peukalo: Nosta apulangan silmukat ja kymmenen muuta silmukkaa kolmelle puikolle. Neulo kahdella valkoisella ja yhdellä sinisellä oikeaa n. 13 kierrosta. Tee.kavennukset joka puikon lopussa kaksi oikein yhteen kunnes joka puikolla on kaksi silmukkaa. Päättele langat ja tumput ovat valmiit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti